címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. június 29. | szombat
Péter és Pál napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Vác - Fejlesztési tervek 2020-2024

 

Az elmúlt időszakban (2020-2024) több jövőbe mutató hosszú, illetve középtávú koncepció készült, valamint egészen konkrét, rövidtávú fejlesztési tervek is születtek a városunkban, melyeket ezen az oldalon kívánunk bemutatni.

A bemutatott tervek tájékoztató jelleggel jelennek meg, illetve inspirációul is szolgálhatnak a városról való együttgondolkodásban.

 

 

 

Széchenyi utca felújítási terv 2023

A Széchenyi utca sétáló utcává való alakítása több, mint tíz éve készült el. A használat során összegyűjtött tapasztalatok alapján készült el a Széchenyi utca főtértől a dr. Csányi László körútig terjedő szakaszának felújítási, illetve részleges átalakításokat is tartalmazó terve, melynek felújítása több ütemben tervezett.


 

 

Deákvári főtér játszótér fejlesztése

Deákvár központjának fejlesztése keretében a játszótér megújítása, fejlesztése tervezett. A terven belül új játszóeszközök elhelyezése, a közlekedési kapcsolatok újragondolása, a zöldfelületek megújítása tervezett. A tervek 2023-ban készültek el.


 

 


 

Horváth Mihály utca parkfejlesztés

A Horváth Mihály utcai park a fiatalok gyülekezőhelye, az evezős klubhoz is kapcsolódóan a területet sportolási céllal használják. A koncepcióterv a terület fejlesztésére, megújítására, a növényállomány felújítására készült 2023-ba


 

 

 

Strand és uszoda fejlesztése

A Vác belvárosában lévő uszoda és strand fejlesztése a kor, illetve a használók igényeinek való megfeleltetés, illetve a műszaki elhasználódottság miatt egyre időszerűbb. Az átfogó koncepció annak érdekében készült, hogy egy egységes terv alapján az egyes részfeladatok akár ütemezetten is megvalósulhassanak.

 

 

 

Duna parti Kerékpáros pihenő pályázati anyag

A pályázati anyag 2022-ben az EUROVELO 6 nemzetközi kerékpárúthoz kapcsolódó fejlesztéseket célozta meg. A pályázatra az önkormányzat nem kapott támogatást.

 

 

 

 

MIMK tervpályázat

A Művelődési központ felújítására, a városi könyvtárral való bővítésére és környezetének rendezésére 2022-ben írt ki az önkormányzat ötletpályázatot. A pályázatra több, mint 25 pályamű érkezett be. A díjazásban részesült terveket mutatjuk be.

 

 

 

Munkácsy Liget egykori laktanyaterület fejlesztése

A régóta üresen álló Híradós laktanya területe egy új városrészi alközponttá válhatna, melyre 2023-ban készült átfogó jövőkép-koncepció. A területfejlesztés keretén belül a meglévő épületállomány integrálása mellett új minőségi lakóterületek, városrészi alközpont és sportolási célú területek kialakítását, illetve munkahelyek megteremtését célozza meg a jövőkép.

 

 

BME Urbanisztika tanszék hallgatói munkái

Vác/ Városfejlesztési tervek - Specializációs projekttárgy – 2023

A hallgatók a féléves tervükben VÁC város helyi identitásával, fejlesztési lehetőségeivel és fenntartható jövőképével foglalkoztak. A féléves feladatokat a hallgatók 2024. februárjában a városunkban rendezett kiállításon mutatták be.

 

Egykori vágóhíd fejlesztési terve

A régóta üresen álló vágóhíd területét a helyi építési szabályzat lakóterületi fejlesztési területként jelöli meg. A terület egységes városképi megjelenése érdekében az önkormányzat a terület tulajdonosaival egyeztetve egységes beépítési tervet készíttetett 2020-ban.

 

EU pályázatok