címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. szeptember 27. | péntek
Adalbert napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Közel teltházas váci kézilabda meccsek

Közel teltházas váci kézilabda meccsek

Készült egy statisztika, amely azt vizsgálja, hogy a magyar csapatok hazai környezetben a kapacitás függvényében mennyire töltik meg a mérkőzéseken a helyszínt. A mutatók alapján a váci női kézilabda együttes a legjobbak közé tartozik.

A statisztikában a focitól a pólón, a kézilabdán és a kosárlabdán keresztül a hokiig sorjáznak a sportágak. Az élen a szombathelyi férfi kosárcsapat áll, a maga 96,31%-os kihasználtságával. Az összesített listán az elmúlt bajnoki és kupaszezont figyelembe véve a váci kézis hölgyek a 4. helyen vannak.

A kézilabdát tekintve csak az egri férfigárda előzi meg a mieinket. A hivatalosan 620 férőhelyes váci sportcsarnokban átlag 547 nézőt regisztráltak a hivatalos jegyzőkönyvek a 2023/2024-es idényben. Ez a kapacitás 88,21%-a. Még szebb, hogy csak az MTK-s focisták dicsekedhetnek nagyobb fejlődéssel, ugyanis az előző szezonhoz képest ez a váci mutató 131%-os javulást mutat!

***

Az NB I-es váci női kézilabda együttes legközelebb szeptember 14-én szombaton 18 órától a Vasast fogadja bajnoki mérkőzésen Vác Város Sportcsarnokában.

Feladó: Vác Város Önkormányzata

EU pályázatok