címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. szeptember 1. | vasárnap
Egyed és Egon napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Kézilabda – Világbajnoki bronzérmes Kacsó Noémi

Kézilabda – Világbajnoki bronzérmes Kacsó Noémi

A két hónappal ezelőtti junior világbajnoki ezüstérmes magyar válogatottban szerepló Csíkos Luca és Kovács Anikó után, ma az ifjúsági vb-n szerzett bronzérmet a nemzeti csapatban egy újabb váci tehetség, Kacsó Noémi.

A Kínában megrendezett világbajnokságon nem kevesebb, mint 32 válogatott vett részt. A csoportmérkőzések során a mieink Norvégiát, Argentínát és Kazahsztánt is magabiztosan győzték le, majd a középdöntőben a házigazdák és Dánia ellen is sikerrel zárva jutottak a legjobb nyolc közé.

A negyeddöntőben Szerbia ellen végig vezetve 29-24-re nyert csapatunk. Sajnos a spanyolok elleni elődöntő első félidejében a következett be a hullámvölgy, és gólszegény találkozón 19-16-ra kikaptunk.

Így a bronzéremért a francia hölgykoszorú ellen léphettek pályára a mieink. Az első félidő végén háromgólos magyar előnyt mutatott az eredményjelző. Az izgalmas hajrában egy találatnyi fórt sikerült megőrizni és 25-24-es győzelemmel megszerezni a bronzérmet.

A világbajnokságon a Vác immár felnőtt játékoskeretében is helyet kapó 17 esztendős Kacsó Noémi (képünkön)is több alkalommal pályára léphetett és összesen 10 góllal járult hozzá csapatunk szép sikeréhez.

A világbajnoki címet a magyarokat egyedül legyőző spanyolok szerezték meg, miután a döntőben 23-22-re verték Dániát.

Feladó: Vác Város Önkormányzata

EU pályázatok