címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. szeptember 27. | péntek
Adalbert napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Kajak-kenu – Váci sikerek a nem olimpiai számok országos bajnokságán

Kajak-kenu – Váci sikerek a nem olimpiai számok országos bajnokságán

Az utánpótlás korosztályok július végi szegedi országos bajnokságához hasonlóan szép váci eredményekhez örülhettünk az olimpián nem szereplő versenyszámokban kiírt viadalon.

Két váci egyesület összesen öt versenyzőt nevezett a szerdától péntekig lebonyolított szolnoki eseményre. Bár az aranymedál nélkül, de 7 magyar érmet is hozó olimpia csak az elmúlt héten fejeződött be, több, ott induló versenyző is rajthoz állt ezen a versenyen is. Amely egyben válogató volt a jövő héten a nem olimpiai számokkal megrendezendő üzbegisztáni világbajnokságra is.

A váciak összesen 2-2 ezüst- és bronzéremmel zárták a versenyt.

A Váci Karakán Kajak-Kenu SE három hölgyversenyzővel képviseltette magát.
Zagyvai Borka a dunavarsányi Benkucs Kírával párban a kenu kettesek 1000 méteres számában ezüstérmet szerzett. Ugyanebben a mezőnyben a váci Hegedűs Karolina és Szemán Linett az 5. helyen ért célba, mint ahogyan 500 méteren is. A rövidtávú (200 méteres) számban a váciakból álló duó a 4. helyen zárt.

Borka társával 500 méteren 4., egyesben 1000 méteren 4., 500-on és 200 méteren 6. lett, míg a kenu négyesek vegyesváltójának tagjaként, illetve egyéniben a hosszútávú (5 ezer méteres) döntőben bronzérmet érdemelt ki Az utóbbi verseny mezőnyében Hegedűs Karolina 7. lett.

A Váci Kajak Kenu SE két sportolója közül 5000 méteren Sellyei Csanád (képünkön kék felsőben) a győztestől másfél másodperccel elmaradva ezüstérmes lett. A versenyszámban Kiss Martin 15. helyen ért célba.

Feladó: Vác Város Önkormányzata

EU pályázatok