címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. július 22. | hétfő
Magdolna napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Kajak-kenu – Váci arany és ezüstök a korosztályos vb-n

Kajak-kenu – Váci arany és ezüstök a korosztályos vb-n

Két, váci egyesületben versenyző sportoló is éremszerzéssel vette ki részét a hét második felében Plovdivban megrendezett utánpótlás korosztályos kajak-kenu gyorsasági világbajnokság remekül szereplő magyar válogatott sikeréből.

A Váci Kajak Kenu SE sportolója, Sellyei Csanád a váci nevelésű Kőhalmi Emesével párban (képünkön) indult az U23-as kajakosok 5000 méteres MIX számában (1-1 női és férfi kajakos váltóként). A magyarok végig nagyon magabiztos versenyeztek, csak az argentin duó tudott lépést tartani a mieinkkel. Csanádék végül közel két másodperces előnnyel értek elsőként a célba és nyertek világbajnoki aranyérmet.

A Váci Karakán Kajak-Kenu SE kenusa, Zagyvai Borka két ezüstérmet is begyűjtött az U23-as korosztály mezőnyében. Előbb kenu egyes 1000 méteren izgalmas csatában utasította maga mögé kanadai vetélytársát és csak a kínai versenyző volt gyorsabb nála.
Borka a magyar kenu négyes csapatban Opavszky Réka, Horányi Dóra és Csorba Zsófia társaként kevesebb, mint egy tized másodperccel szorult a kínai kvartett mögé az 500 méteres versenyben és lett így szintén vb-ezüstérmes.

A magyar sportolók a bulgáriai világversenyen összesen 27 érmet szereztek, melyek harmada aranymedál.

Feladó: Vác Város Önkormányzata

EU pályázatok