címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. július 17. | szerda
Endre és Elek napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Kézilabda – Indulhat a nemzetközi kupaporondon a váci női együttes

Kézilabda – Indulhat a nemzetközi kupaporondon a váci női együttes

Az Európai Kézilabda Szövetség hivatalos weboldalán közzétették a női Európa Liga (EL) 2024/2025-os sorozatának lebonyolítási rendjét. Eszerint szabadkártyával, a csapatlista utolsó kiemelési helyére sorolva, de indulhat a váci csapat a sorozaton.

Mint ismert, az országok közötti rangsor alapján az EL-ben csak 2 magyar csapat indulhat(na). A váci klub azonban szabadkártyát kérve már korábban benevezett a második számú kupasorozatnak számító küzdelembe.

A ma megjelent táblázat alapján ezt meg is kapta a magyar egyesület, amely rögtön a második fordulónak számító első körben bekapcsolódik a sorozatba.

Ennek sorsolását egy hét múlva tartják. A mieink a képünkön látható kiemelési szisztéma 20-28. csapata közül kapnak majd ellenfelet. Az oda-visszavágós rendszerben eldöntendő továbbjutás az október 5-6. és október 12-13. lejátszandó találkozókon dől majd el. A győztes 9 hölgykoszorú lép tovább a 3. fordulóba, ahol a másik két magyar együttes (Debrecen és Mosonmagyaróvár) kiemeltként kap majd ellenfelet.

Feladó: Vác Város Önkormányzata

EU pályázatok