címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. július 1. | hétfő
Tihamér és Annamária napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Kézilabda – Világbajnoki ezüstös váci lányok

Kézilabda – Világbajnoki ezüstös váci lányok

A két évvel ezelőtti világbajnoki második hely és a tavalyi kontinensbajnoki cím után a ma Észak-Macedóniában befejeződött junior női kézilabda vb-n is két váci játékossal – Csíkos Lucával és Kovács Anikóval – szerzett ezüstérmet a magyar junior válogatott.

A volt váci vezetőedző, Szilágyi Zoltán által irányított együttes magabiztosan nyerte meg mindhárom csoportmérkőzését. A nyitányon Argentína ellen 39-21-re (Csíkos Luca 6 gól), majd Mexikóval szemben 54-10-re (Csíkos 7), végül Dél-Korea ellenében 32-17-re (Csíkos és Kovács Anikó 4-4) nyert csapatunk.

A két középdöntős találkozó közül Norvégiát 31-26-ra (Csíkos 6, Kovács 3), Dániát 31-23 (Csíkos 5, Kovács 1) sikerült legyőzni.

A negyeddöntőben Izlanddal szemben hosszabbítás után 34-31-re (Csíkos 5, Kovács 3) nyertek a mienk, majd a fináléba kerülésért Hollandiával szemben 28-24-re (Csíkos 2, Kovács 5) diadalmaskodott a magyar hölgykoszorú.

A franciák elleni mai döntőben az első percek magyar előnye után szünetig már nem sikerült vezetésre szert tenni a mieinknek, így a gallok minimális, 14-13-as fórral mehettek pihenőre. A folytatásban is rendre az ellenfélnél volt az előny, az 50. percben sikerült 23-22-re fordítanunk, ám nem sokáig.
A záró percek már nem sikerültek és hiába dobott Csíkos Luca és Kovács Anikó egyaránt 4 gólt a mérkőzésen, a végeredmény: Magyarország U20 - Franciaország U20 26-29.

A világbajnoki második magyar női junior kézilabda válogatott tagja volt a már eddig is a Praktiker-Vác felnőtt csapatát erősítő, a mostani világversenyen 39 találatával a magyar együttes házi gólkirálynőjén, Csíkos Lucán (a csapatképen 5-ös mezben) és Kovács Anikón (33-as mezben) kívül a holnaptól már váci színekben játszó, a világbajnokság legjobb kapusának választott Zaj Klára (28-as mezben) és Csernyánszki Liliána irányító (18-as mezben) is.

Feladó: Vác Város Önkormányzata

EU pályázatok