címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. július 1. | hétfő
Tihamér és Annamária napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Kézilabda – További változások a Praktiker-Vácnál

Kézilabda – További változások a Praktiker-Vácnál

Újabb játékoskeret változásokat jelentett be a Praktiker-Vác NB I-es felnőtt csapata, melyet az alábbiakban a klub közleményét idézve ismertetünk.

Korábban már bejelentettük, hogy a nyáron elég nagy változások lesznek csapatunk játékoskeretében, de a februári bejelentés idején még több tárgyalás is folyamatban volt, amelyek a szezon végére lezárultak.

Vácon folytatja pályafutását a DVSC együtteséből egy évre kölcsönbe érkező 19 esztendős junior Európa-bajnok irányító Csernyánszki Liliána (képünk bal szélén). A debreceni nevelésű játékos már 2020 óta szerepel folyamatosan az NB I.-ben, az idei szezonban pedig a Bajnokok Ligájában is bizonyított, így nagy erősítést jelent majd számunkra.

Kapus poszton is egy újabb junior Európa-bajnok kézilabdázóval erősítünk, ugyanis egy éves szerződést kötöttünk a szintén 19 éves Zaj Klárával (képünk közepén), aki a NEKA csapatából érkezik. Klára a szezonzáró mérkőzésen sajnos még ellenünk mutatta meg, hogy milyen remek teljesítményre képes a kapuban, reményeink szerint a következő szezonban váci színekben teszi majd ugyanezt.

Beállós pozícióban is három játékossal kezdjük meg a következő szezont, ugyanis 3 éves szerződésben állapodtunk meg a 18 éves Hajdú Gyöngyvérrel (képünk jobb szélén), aki legutóbb a Szent István SE csapatában szerepelt.

A februárban bejelentett távozókon kívül, kölcsönszerződése lejártával Bordás Réka és Győri Alexa is visszatér a Ferencváros és a Győr csapatába, valamint közös megegyezéssel szerződést bontottunk Bencsik Dorkával és Csire Fannival.

A szakmai stáb összetétele is módosul a következő idényre, ugyanis távozik Szabó Krisztina kapusedző és Peszeki Dorottya fizioterapeuta. A kapusedzői pozíciót Megyes Ildikó látja el a jövőben, míg a csapat új fizioterapeutája Horváth Zsófia lesz.

Fotó: Praktiker-Vác Facebook

Feladó: Vác Város Önkormányzata

EU pályázatok