címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. július 1. | hétfő
Tihamér és Annamária napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Kézilabda – Örömkézilabdával lett meg a csoportharmadik hely

Kézilabda – Örömkézilabdával lett meg a csoportharmadik hely

Hazai győzelemmel és veretlen felsőházi rájátszással zárta a harmadosztályú férfi bajnokságot a váci legénység: Váci FKA – Hajdúnánás 45-30 (24-12).

A mieinknek az alapszakaszból hozott szerényebb pontszám miatt nem volt esélyük beleszólni a feljutásért vívott csatába, de a mai összecsapást megelőzően 5 győzelemmel (közte a kétgólos nánási sikerrel) és 2 döntetlennel remekül meneteltek.

A mérkőzés előtt már lehetett tudni, hogy a négy felsőházi csoport egyik bronzérméért a Hajdúszoboszlóval vívott párharc egy hazai sikerrel - azonos egymás elleni összevetés mellett jobb összgólkülönbséggel - a mieink javára dől el.

A váci találkozó aztán élénk érdeklődés mellett fölényes, igazi örömkézilabdázást hozó 60 percet hozott. A szerény reményekkel és minimális önbizalommal (és csak 12 játékossal) pályára lépő vendégek csupán az első tíz percben próbáltak valamelyest ellenállni a száguldozó váciaknak. A találkozó első harmadát letudva máris tízgólos fórt szereztek a mieink. A szünetre már dupla annyi találatnál tartott a VFKA, mint ellenfele.

A második játékrész már kiegyenlítettebb küzdelmet hozott, mivel a csapatok nem nagyon foglalkoztak a védekezéssel, futószalagon potyogtak a gólok mindkét oldalon. A váciak arra is figyeltek, hogy mindenki pályára lépjen, és az összes mezőnyjátékos feliratkozzon a góllövők közé.

A mai legeredményesebb váci gólszerző Singely Mihály volt, aki 7 alkalommal talált a hálóba.

Feladó: Vác Város Önkormányzata

EU pályázatok