címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. július 1. | hétfő
Tihamér és Annamária napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Kézilabda – Nem csak a büntetők büntettek

Kézilabda – Nem csak a büntetők büntettek

A női kézilabda élvonal utolsó előtti fordulójában a fővárosban lépett pályára a váci hölgykoszorú: MTK – Praktiker-Vác 36-32 (19-17).

Ezúttal sem kísérte tömegérdeklődés a hazaiak mérkőzését, amelyre a hazaiak 16, a mieink 15 játékost neveztek. Tőlünk hiányzott a már az elmúlt hétvégén is betegeskedő Kovalcsik Jázmin.

Amelynek kezdésekor a Bukovszky Anna – Bánfai Kíra 4, Ballai Borbála 6, Kuczora Csenge 11 (1), Bordás Réka 2, Marincsák Nikolett 2, Ballai Anna 1 volt váci részről a pályán. (Elgondolkodtató, hogy a mezőnyhatosból vajon hányan szerepelnek majd ősztől is csapatunkban…) Csereként kapott lehetőséget a találkozó folyamán Győri Alexa és Csizmadia Fanni (kapusok), Csíkos Luca 5, Varga Emőke, Kovács Anikó 1, Kurucz Aida.

A mérkőzés első gólját Marincsák Nikolett révén a mieinkérték el, miután már több kapushárításunk volt, mint legutóbb a meccs harmadáig. Három Kuczora-találat segítségével 4-2-es előnyben voltak a mieink 5 perc lepergése után, de 5-5-nél egyenlő lett az állás.

Aztán a 12. percben átvette a vezetést az MTK, miután rendre hibáztunk támadás közben és kimaradt egy hetesünk is. Szinte csak Kuczora Csenge próbálkozott gólt szerezni, mellette még Csíkos Luca lőtt kapura, egy ideig sikertelenül. Egyenlítgetéseink után a 17. percben vettük vissza az előnyt, de csak rövid időre – elégedetlenségében időt is kért Herbert Gábor.

Kettős emberelőnybe kerültünk, ám „sikerült” egy újabb hetest kidobni az ablakon. Szerencsére Bukovszky Anna továbbra is jól védett, így a meccsharmadnál kétgólos váci fórt mutatott az eredményjelző. Jött is a fővárosi időkérés.

A félidő hajrájában sem volt sem szélső-, sem beállós játékunk, ennek következtében ismét fordult a kocka és már a hazaiak mentek három találattal. Ebben a félidőben az utóbbi meccsekhez képest több gólt szerzett a Praktiker, viszont a védőjáték minősíthetetlen volt. Ezt próbálta orvosolni az edzőnk, amikor nem sokkal a szünet előtt ismét időt kért. Ráadásul a harmadik váci próbálkozó büntetőjéből sem lett gól, így kétgólos hátránnyal ballagtak az öltözőbe a mieink.

A folytatás semmivel sem bíztatóbb váci produkcióval indult. Négy perc alatt elhúzott öttel az MTK, az első váci hálózörgetésre több, mint féltucat percet kellett várni, miközben emberhátrányban kerültünk és elrontottuk a negyedik hetest is! Ekkor a csarnokban egy értékelhető váci teljesítmény volt: a mindennek ellenére lelkes váci drukkereké.

Rekordgyanús volt, hogy zsinórban az 5. büntetőt pocsékolták el a mieink, ráadásul a korábbi nívótlan védőjáték szintjére esett vissza a támadójátékunk.

Próbálta felszívni magát együttesünk, a féltucatos hátrány sikerült a felére faragni a találkozó kétharmadánál. Majd gól itt – gól ott, és nem csökkent a különbség. Meg kellett valamit változtatnia játékunkon, az utolsó vendég időkérésnek ez lehetett a feladata. Ami sehogy sem jelentett megoldást, és tíz perccel a lefújás előtt megint féltucatnyi lett a különbség.

A véghajrá sem hozott változást az addig látottakhoz képest – az 5. hely bebiztosítása utáni második összecsapását is elbukta csapatunk.
A záró forduló előtt a Praktiker pontjainak száma 28 tavaly ugyanennyivel fejezte be a pontvadászatot együttesünk. A bajnoki befejezés szombaton este hatkor a már biztosan kieső pozícióban záró NEKA ellen lesz a váci sportcsarnokban.

Női kézilabda NB I, 25. forduló: MTK-Budapest – Praktiker-Vác 36-32 (19-17).
Budapest, 300 néző.
Játékvezetők: Asztalos Bence, Szalay Zoltán

Kiállítások: 8 perc, illetve 2 perc
Hétméteresek: 4/3, illetve 6/1 (!).
Az eredmény alakulása: 5. perc: 2-4; 12. perc: 8-7; 17. perc: 10-11; 22. perc: 12-14; 27. perc: 18-15; 36. perc: 24-18; 45. perc: 28-25; 51. perc: 34-28.

Képünkön a záróforduló előtti tabella.

Feladó: Vác Város Önkormányzata

EU pályázatok