címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. július 1. | hétfő
Tihamér és Annamária napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Kézilabda – Újabb izgalmas döntetlen a nagy rivális ellen

Kézilabda – Újabb izgalmas döntetlen a nagy rivális ellen

A hajrájához közeledik a harmadosztályú férfi kézilabda pontvadászat rájátszása. Szombaton este a dobogó harmadik fokának megszerzéséért vívtak fontos találkozót a váci sportcsarnokban: Váci FKA – Hajdúszoboszló 31-31 (16-16).

Bár a forduló előtt 3 pont volt a vendégek fórja a mieink előtt, a sorsolás alapján egy hazai siker a bajnoki záráskor akár helycseréhez is vezethetett volna. Az első körben izgalmas meccsen osztoztak meg a pontokon.

A rájátszásban még veretlen váciak az összecsapás elején remek összpontosítással háromgólos fórt szereztek, ám a 10. percben már a vendégek vezettek 6-5-re. Majd sikerült fordítani, de az ellenfél rendre egyenlített. A szünetre az addig látottak alapján teljesen jogos egállal mentek a csapatok.

A folytatásban is fej-fej mellett haladtak a fiúk, de folyamatosan gólhátrányban voltak a mieink – volt, amikor már három találattal. Elsősorban Nyári Bálint gólerősségének hála, a rangadó záró 10 perce döntetlen állással kezdődött.

Ennek első fele váltott vezetéssel telt el: egyértelművé vált, hogy a két, igen hasonló játékerőt képviselő gárda a hajdúszoboszlóival megegyezően végletekig kiélezett csatában dönt a pontokról. Két perc volt hátra, amikor harmadszor is egalizálták a mieink e minimális vendégfórt, már itt volt a vezetés.

Már csupán 23 másodpercvolt hátra a lefújásig, amikor döntetlennél egy időkérést követően a győzelemért támadhatott a VFKA. Singely Mihály próbálkozását azonban hárította a szoboszlói hálóőr, így a két együttes ezúttal is megosztozott a pontokon.

A találkozón a hazaiak közül Nyári Bálint volt a leggólerősebb: 10 alkalommal talált a hálóba.

Két fordulóval a zárás előtt a VFKA 14 pontjával a 4. helyen áll. Legközelebb két hét múlva május 18-án Hajdúböszörménybe látogatnak a mieink.

Feladó: Vác Város Önkormányzata

EU pályázatok