címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. szeptember 27. | péntek
Adalbert napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

A Gazdasági és Városfejlesztési Bizottság szeptemberi döntéseiről

A Gazdasági és Városfejlesztési Bizottság szeptemberi döntéseiről

A 2019-ben kezdődött önkormányzati ciklus szeptember 13-ra tervezett utolsó képviselő-testületi ülésének előkészítéseként e hét első három napján a szakbizottságok tartják meg az aktuális tanácskozásukat. Az alábbi összefoglalónkban a Gazdasági és Városfejlesztési Bizottság (GVB) szerdán, saját hatáskörben meghozott legfontosabb döntéseit ismertetjük.

A három szakbizottság közül ezúttal is ennek, a Molnár Nándor által vezetett 11 tagú grémiumnak a tanácskozása volt a legtartalmasabb és legtöbb időt igénylő. A háromórás ülés döntő részében a legtöbb előterjesztés az ingatlangazdálkodást és az épített környezet szabályozásának aktualizálását érintette. Ezek egy részéről a végső döntést kimondó testület számára fogalmaztak meg javaslatokat.

Az átruházott hatáskörű döntések között két cég részletfizetési kérelme közül a hulladékgazdálkodás egyik váci szereplőjének, a VERTIKAL Group Nyrt.-nek ingatlanbérlet kifizetési elmaradásával kapcsolatos beadványát nem támogatták.

Értékesítésre jelölték ki a Naszály úti illemhelyet 7,6 millió forintos vételáron nyílt pályáztatással.

Mivel nem tekinthető közfeladatnak, ingyenesen nem, ám jelentős kedvezménnyel bérelheti a Váci Zöld Fesztivál idejére a Curia egyes részeit a Magosfa Környezeti Nevelési és Ökoturisztikai Alapítvány.

A GVB elfogadta azokat a – tanulmányterv alapján kidolgozott – további elképzeléseket, melyek Deákvár tehergépjármű-forgalmának korlátozását célozzák. A további részletek és végrehajtási feladatok vizsgálatáról határoztak azon tanulmányterv kapcsán, mely a városon áthaladó közlekedés egyik megoldási elképzelését tartalmazza.

Feladó: Vác Város Önkormányzata

Fotó: Váci Hírnök

EU pályázatok