címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. szeptember 27. | péntek
Adalbert napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

A Pénzügyi-Ügyrendi Bizottság szeptemberi döntéseiről

A Pénzügyi-Ügyrendi Bizottság szeptemberi döntéseiről

A 2019-ben kezdődött önkormányzati ciklus szeptember 13-ra tervezett utolsó képviselő-testületi ülésének előkészítéseként e hét első három napján a szakbizottságok tartják meg az aktuális tanácskozásukat. Az alábbi összefoglalónkban a Pénzügyi-Ügyrendi Bizottság kedden, saját hatáskörben meghozott legfontosabb döntéseit ismertetjük.

A szakbizottságnak 5 tagja – Kászonyi Károly elnök vezetésével – átruházott hatáskörben tárgyalja és fogadja el a Váci Városfejlesztő Kft. és a vele egységes szabályrendszer alapján működő gazdasági társaságok (Váci Sport Nonprofit Kft., Váci Távhő Nonprofit Közhasznú Kft.) havi munkájáról benyújtott beszámolókat. A mai ülésre a júniusi és a júliusi anyagok kerültek beterjesztésre és nyertek elfogadást.

A bizottság javaslatot tett arra, hogy a képviselő-testület fogadja el a Városfejlesztő azon kezdeményezését, mely szerint mintegy 10 millió forintos, immár behajthatatlan követelést a cég kivezetné a könyveléséből. Továbbá egyetértő javaslat született a szintén testületi döntést igénylő, az első féléves önkormányzati gazdálkodásról szóló beszámoló kapcsán is.

Saját hatáskörben fogadták el az aktuális likviditási jelentést, mely szerint a július elején rögzített mintegy 4 millió forintos költségvetési számlaegyenleg szeptember első napjaiban 21,7 millióra növekedett.

Feladó: Vác Város Önkormányzata

Fotó: Váci Hírnök

EU pályázatok