címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. szeptember 27. | péntek
Adalbert napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Megoldódhat a Juhász iskola körüli autós probléma

Megoldódhat a Juhász iskola körüli autós probléma

Az önkormányzat szakembereihez is több olyan megkeresés érkezett, amelyben a szülők és a tanintézmény vezetése jelezte: a reggeli órákban balesetveszélyes a gyerekek bejutása az iskolába. Most új tábla próbálja felhívni a figyelmet és megoldani a problémát.

Az önkormányzat Közlekedési Munkacsoportja a helyi rendőrkapitányság illetékes szakembereivel helyszíni bejáráson megvizsgálták a forgalmi rendet. A Szent Flórián utca-Görgey Artúr utca csomópontjába a szegélykőre felfestett sárga burkolati jel jelzi az 5-5 m határt, ahol a vonatkozó rendelet szerint megállni tilos.

Az iskola előtt a KRESZ 61. sz. ábra tiltja a várakozást, az alatta lévő kiegészítő táblán jelzett időpontokban. Az alattuk lévő K+R tábla és alatta a kiegészítő tábla ad információt. Ennek értelmében az autóval addig szabad megállnia, míg az iskolás kiszáll az autóból és elköszön.

Ma reggel a rendőrség ellenőrzést tartott, amelynek kedvezőek a tapasztalatai. Ha mindenki csak megáll és elköszön folyamatosan van hely az iskola előtt. A kísérleti idő elteltével a kialakult helyzet elemzése megtörténik és a tapasztalatok alapján – amennyiben szükséges – változtatás is elképzelhető.

Az önkormányzat, az iskolavezetés és a rendfenntartók együttesen kérnek mindenkit, hogy a gyermekek testi épsége, a közlekedés zavartalansága, a balesetveszély elkerülése érdekében tartsa be az előírásokat.

Feladó: Vác Város Önkormányzata

Fotó: Váci Hírnök

EU pályázatok