címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. szeptember 1. | vasárnap
Egyed és Egon napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

A közterületi parkolás aktuális információi

A közterületi parkolás aktuális információi

Mint ismeretes, a váci képviselő-testület 2022-es döntése, majd a szabályozás tavalyi módosítása után alakult ki a jelenleg is hatályos rendelkezés a várakozóhelyek igénybevételéről. Az alábbiakban ennek legfontosabb paraméterit ismertetjük.

A legutóbbi változtatás részben a magasabb rendű jogszabályok előírásai miatt történt, ugyanis a gépjárműadóval kapcsolatos adatok kezelése immár az állami adóhatóság kompetenciája.

Az elmúlt évben a lakossági igények figyelembevételével módosultak a körzethatárok: a Géza király téren, továbbá a Konstantin tértől a Budapesti főút 36. számig a korábbi 1-es zóna helyett a 2-es zónának megfelelő szabályozás lépett életbe. Ennek következtében hétfőtől péntekig 8 és 18 óra között, szombaton pedig 8 órától délig kell fizetni a parkolásért. Egyéb időszakban, illetve vasárnap és ünnepnap a parkolás díjtalan.

A bérletárak idén szeptembertől sem emelkednek: a mélygarázs igénybevétele 300 Ft óránként. Személygépkocsik számára az I-es zónában 400,-, míg a 2-es zónában parkoló autók után óránként 350 Ft-ért lehet parkolójegyet váltani.

A turisztikai időszak vége után, októbertől jövő április végéig nem csak hétköznapokon 18 órától másnap reggel 8 óráig, hanem vasárnap és ünnepnapokon is ingyenes a parkolás a városban.

Az igénybevételi lehetőségekhez tartoznak a bérletvásárlási lehetőségek, melyek fontosabb jellemzői az alábbiak (részletes tudnivalók mellékletünkben):
- a váci Közterület-felügyeleten (Március 15. tér 11. sz. - 13-as iroda) személyesen is meg lehet vásárolni a parkolóbérleteket

- E-bérlet váltás: a gépjármű regisztrációját követően a rendszámra szóló bérletek megvásárolhatók a www.vac.hu oldalon:
EBERLET

A gépjármű regisztrációja a webes felületen történik.
REGISZTACIO

A regisztráció jóváhagyása nem automatikus, elbírálása 1-3 napot vesz igénybe.

A regisztrációs adatlap kitöltése, a forgalmi engedély, lakcímkártya, személyi igazolvány mindkét oldala, valamint lakossági kedvezményes bérlet esetében a tárgyévet megelőző időszakra vonatkozó gépjárműadó befizetésének igazolása szükséges a jelentkezés során.

A regisztráció jóváhagyását követően az e-bérlet felületen simple pay fizetéssel kiválthatók a parkoló bérletek.

Ezúton is megkérjük a zónahatár módosításokkal érintett bérlettulajdonosokat, hogy fokozottan figyeljék a korábban megváltott bérletek lejárati idejét és szükség esetén újítsák meg azt.

Személyes ügyintézés lehetősége továbbra is elérhető ügyfélszolgálatunkon: 2600 Vác, Március 15. tér 11. iroda
Ügyfélfogadás: hétfő: 14:00 és 17:30, szerda: 8:00 és 12:00, illetve 13 és 15:30 között

A közterület-felügyelet elérhetőségei:
Telefon 06-27-513-409
E-mail: kozterfelugy@varoshaza.vac.hu

EU pályázatok