címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. szeptember 1. | vasárnap
Egyed és Egon napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Másodfokú hőségriasztás, ezúttal egy teljes hétre

Másodfokú hőségriasztás, ezúttal egy teljes hétre

Az országos tisztifőorvos a meteorológiai előrejelzések alapján augusztus 24., szombat 0 órától augusztus 30., péntek 24 óráig másodfokú hőségriasztást adott ki az ország egész területére.

Ismét erősödik a hőség: a napi átlaghőmérséklet az ország legnagyobb részén 25-27°C lesz, a maximumok 33-38°C között várhatók. Másodfokú hőségriasztás esetén a napi középhőmérséklet legalább három napon keresztül eléri, vagy meghaladja a 25 fokot. Ilyenkor a szív- és a keringési betegséggel élőkön túl bárkinél előfordulhatnak egészségügyi panaszok.

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ és az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság arra kéri az ország lakosságát és a hazánkban tartózkodókat, hogy a nagy melegben fokozottan figyeljenek egymásra, fogyasszanak több folyadékot.

Az egész országban tűzgyújtási tilalom van érvényben, vagyis tilos erdőkben és azok kétszáz méteres körzetében tüzet gyújtani.

Kérjük, a kánikulára tekintettel fokozottan figyeljenek saját és mások egészségének védelmére. Az erre vonatkozó jótanácsok mellékleteinkben olvashatók.

Feladó: Vác Város Önkormányzata

Csatolt dokumentumok:
klinikahose.pdf
betegellatttas.pdf
tanacso.pdf
uzeneteklakossag.pdf

EU pályázatok