címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. szeptember 1. | vasárnap
Egyed és Egon napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Testületi döntések a betegellátás megoldásáért

Testületi döntések a betegellátás megoldásáért

Augusztus 14-én délután négy, sürgős döntést igénylő napirendi témában meghozandó határozat érdekében ült össze Vác Város Önkormányzat Képviselő-testülete. A tanácskozáson csak a tízfős Összefogás Vácért frakció tagjai vettek részt. Az előző – a Bauer utcai bölcsődébe járó kisgyermekek komfortját növelő munkák finanszírozhatósága érdekében összehívott – rendkívüli üléshez hasonlóan a kormánypárti képviselők ebben, a gyógyítás zavartalansága miatt meghozandó döntésben sem vettek részt.

Mint az a munkaterv szerinti júliusi testületi ülésen is szóba került, városunk VI. számú felnőtt háziorvosi körzetéből augusztus végén a feladatokat eddig ellátó dr. Ferenczi Nóra távozik. Praxisát nem tudta értékesíteni, a körzet betegellátása megoldatlan maradt volna. Mivel az alapellátás biztosítása önkormányzati kötelezettség, az érintett betegek érdekében a Váci Humán Szolgáltató Központ (VHSZK) szakmai feladatainak sorát átruházással kibővítették a háziorvosi alapellátással. Ezzel lehetővé válik, hogy a feladat végrehajtásához szükséges finanszírozást az intézmény vehesse igénybe.

Az egyhangú szavazással meghozott döntés eredményeként a betöltetlen háziorvosi praxis polgárainak alapellátása a VHSZK kompetenciája lesz.

Egy újabb testületi határozat értelmében a Pap Béla utcai pszichiátriai rendelőben lehetővé válik magánrendelés tartása.

A rendkívüli ülésen jelenlévők ezt követően két olyan nyilatkozatot is jóváhagytak, mely a június 27-i nagy mennyiségű csapadék, illetve az árvíz által okozott kár megtérítéséhez benyújtott támogatási kéréshez szükséges.

Vác Város Önkormányzat Képviselő-testületi a munkaterv szerint legközelebb szeptember 13-án pénteken 8 órától tart plenáris ülést.

Feladó: Vác Város Önkormányzata

EU pályázatok