címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. szeptember 27. | péntek
Adalbert napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

A hét zárásáig harmadfokú hőségriasztás!

A hét zárásáig harmadfokú hőségriasztás!

Az országos tisztifőorvos a meteorológiai előrejelzések alapján az ország egész területére vonatkozóan korábban elrendelt másodfokú hőségriasztását augusztus 14-én (szerda) 00.00 órától harmadfokúra emeli, és augusztus 18-án (vasárnap) 24.00 óráig meghosszabbítja.

Harmadfokú hőségriasztás esetén a napi középhőmérséklet legalább három napon keresztül eléri, vagy meghaladja a 27 fokot. Ilyenkor a szív- és a keringési betegséggel élőkön túl bárkinél előfordulhatnak egészségügyi panaszok.

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ és az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság arra kéri az ország lakosságát és a hazánkban tartózkodókat, hogy a nagy melegben fokozottan figyeljenek egymásra, fogyasszanak több folyadékot.

Az egész országban tűzgyújtási tilalom van érvényben, vagyis tilos erdőkben és azok kétszáz méteres körzetében tüzet gyújtani.

Kérjük, a kánikulára tekintettel fokozottan figyeljenek saját és mások egészségének védelmére. Az erre vonatkozó jótanácsok mellékleteinkben olvashatók.

***

A tartós kánikulára tekintettel Vác Város Önkormányzat és a Városfejlesztő Kft. ismételten intézkedéseket tett a polgárok érdekében.

A városi fenntartású közterületeken a Váci Városfejlesztő Kft. szervezésében locsolókocsik járnak.

A város frekventált helyein – a Főtéren, a deákvári KRESZ parkban és a József Attila sétányon, a Duna-parti nagy játszótér közelében – korábban elhelyezett párakapuk ismét működnek. A közterületeken található ivókutak, szökőkutak szintén üzemelnek. A Közterület-felügyelet munkatársai szerdától újra vizet osztanak a Széchenyi utcában.

Feladó: Vác Város Önkormányzata

Csatolt dokumentumok:
klinikahose.pdf
betegellatttas.pdf
tanacso.pdf
uzeneteklakossag.pdf

EU pályázatok