címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. július 27. | szombat
Olga és Liliána napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Tisztelettel köszöntjük a szépkorú Balogh Sándort

Tisztelettel köszöntjük a szépkorú Balogh Sándort

Kilencvenedik születésnapja alkalmából családja körében köszöntötte otthonában Balogh Sándort Inotay Gergely alpolgármester és Hegyvári Ágnes, a Polgármesteri Hivatal munkatársa, akik átadták a miniszterelnöki üdvözlő dokumentumot, illetve városunk díszoklevelét és ajándékát.

Sanyi bácsit sokan ismerik szülővárosában, Vácon, hiszen szakoktatóként nagyon népes tanítványainak köre.

Középiskolai ismereteit későbbi munkahelyén, a gépipariban sajátította el, majd a műszaki egyetemen szakoktatói végzettséget szerzett. Több mint hat évtizedet töltött munkában, előbb váci gyárakban, majd tanintézményekben. A mai Boronkay elődjében, a korábbi Lőwy Sándor Gépipari Technikumban volt húsz éven keresztül szakmai oktató tanár. de társadalmi megbízásai is voltak, hiszen tevékenykedett tanácstagként és népi ülnökként is.

Immár 63 esztendeje él boldog házasságban szeretett feleségével, Judit nénivel. Két fia van, akik három leány és 1 fiú unokával örvendeztették meg. A hatvanas évek elején költöztek feleségével a mostani deákvári otthonukba, ahol aztán 33 éven keresztül lakótársai bizalmából közös képviselői feladatokat is ellátott.

Sándor bácsi vallja, hogy a munka, a folytonos tenni akarás őrzi meg igazán a testi és szellemi frissességet. És hangsúlyozza: mindeközben a legfontosabb, hogy – akár a gondok, akár a pozitív történések közepette – minden körülmények között EMBERNEK kell maradni.

Önkormányzatunk ezúton is még sok, egészségben és boldogságban eltöltött esztendőt kíván Sándor bácsinak.

Feladó: Vác Város Önkormányzata

EU pályázatok