címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. július 22. | hétfő
Magdolna napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Bölcsődegépészeti javításokra biztosítottak forrást

Bölcsődegépészeti javításokra biztosítottak forrást

Hétfőn délután rendkívüli képviselő-testületi ülést tartottak a Városházán. Az egyetlen napirendi téma a Bauer utcai bölcsőde fűtő-hűtő gépészeti átalakításához szükséges források biztosítása volt. Az ülésen csak az Összefogás Vácért frakció képviseltette magát, a helyi ellenzékből senki sem volt jelen.

Az április közepétől működő gyermekintézmény üzemeltetése során derült ki, hogy a létesítmény a gyermekek számára elengedhetetlen szellőzési, valamint fűtési/hűtési rendszervezérlése nem megfelelő.

A hőmérséklet szabályozhatóságának kiépítése érdekében sürgősen el kell végezni az ehhez szükséges gépészeti rendszer kialakítását. Az előzetes számítások szerint ehhez mintegy 42 millió forintos önkormányzati forrást kell biztosítani, mely összeget különböző városi felújításokra és fejlesztésekre tervezett költségekből csoportosítanak át. Ezt a módosítást mindegyik, a hétfői rendkívüli ülésen jelenlévő önkormányzati képviselő támogatta szavazatával.

***

Mint ismeretes, két lépcsőben – részben uniós, részben állami finanszírozásból – valamivel több, mint 575,5 millió forintot kapott városunk a félszáz kisgyermek elhelyezését biztosító Bauer utcai bölcsőde megépítéséhez.

A még 2017-es nyertes pályázat után viszont a beruházást csak a 2019-ben bizalmat kapó új városvezetés kezdte el. A pandémia, a háborús veszélyhelyzet, az energiaválság, az Európában példa nélküli infláció és az építőipari árrobbanás miatt azonban a váci emberek pénzéből a központi forráshoz még 200 millió forintot kellett biztosítani a befejezéshez.

Ezt a különbözetet önkormányzatunk azóta több alkalommal is megigényelte, ám mindeddig egyetlen forint sem érkezett a gyermekek új intézményének pótköltségeihez. A most biztosított újabb 42 millió forintot szintén az önkormányzati költségvetés állja majd.

Feladó: Vác Város Önkormányzata

Fotó: Váci Hírnök

EU pályázatok