címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. július 22. | hétfő
Magdolna napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Városi kitüntetések, 2023 - Posztumusz Pro Urbe kitüntetés: Lajtai István

Városi kitüntetések, 2023 - Posztumusz Pro Urbe kitüntetés: Lajtai István

Vác Város Önkormányzat Képviselő-testülete a július 17-i ülésén városi kitüntetésekről döntött. Sorozatunkban a díjazottakat és méltatásukat ismertetjük.

A döntés értelmében Idén két egyéni Pro Urbe és egy posztumusz Pro Urbe kitüntetést ítélt oda a képviselő-testület. Az utóbbi elismerést Lajtai Istvánnak ítélték oda.

A 80. életévében idén márciusban elhunyt váci születésű, köztiszteletben álló személyiség tagja volt a helyi képviselő-testületnek, az oktatási és a gazdasági bizottság elnökeként is dolgozott.

A 1994. évi országgyűlési választásokon mandátumot szerzett és tagja lett az Országgyűlés honvédelmi állandó bizottságának.

Egész élete összeforrt Váccal, munkáját 1973-ban a Haza Szolgálatáért Érdemérem arany fokozatával ismerték el. Tanácsadóként segítette a váci városvezetés munkáját, elévülhetetlen érdemei vannak abban, hogy Vác ingyenesen megkapta a volt deákvári laktanyát.

Sokat és sikeresen dolgozott annak érdekében is, hogy a váci kórház korábbi rekonstrukciója az állam által finanszírozott és sikeres volt.

Feladó: Vác Város Önkormányzata

EU pályázatok