címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. július 16. | kedd
Valter napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

További önkormányzati intézkedések a hőség idejére

További önkormányzati intézkedések a hőség idejére

Mint arról már csütörtökön hírt adtunk, az országos tisztifőorvos a meteorológiai előrejelzések alapján július 18-ig meghosszabbította az egész ország területére érvényes, július 7-től folyamatos legmagasabb, harmadfokú hőségriasztást. A tartós kánikulára tekintettel Vác Város Önkormányzat és a Városfejlesztő Kft. újabb intézkedéseket tett a polgárok érdekében.

A városi fenntartású közterületeken a Váci Városfejlesztő Kft. szervezésében locsolókocsik járnak. Ennek útvonalhosszát és érintett területeit a korábbi 27 út 23 km-s hosszáról felemelték 55 út 41 km hosszúságú szakaszára.

A város frekventált helyein – a Főtéren, a deákvári KRESZ parkban és a József Attila sétányon, a Duna-parti nagy játszótér közelében – korábban elhelyezett párakapuk mellett újabb két hasonlót helyeztek ki a korzóra. A közterületeken található ivókutak, szökőkutak szintén üzemelnek. A Közterület-felügyelet munkatársai vizet osztanak a Széchenyi utcában.

Az embert próbáló hőség miatt egészségügyi vöröskód van érvényben, melyről Járja Andrea, a Váci Humán Szolgáltató Központ vezetője nyilatkozott az ES TV-nek. VOROSKOD

Az eddig csak az érintett vármegyékre érvényes tűzgyújtási tilalmat is kiterjesztették az ország teljes területére. A tűzgyújtási tilalom részleteiről július 8-i hírünkben olvashatnak.

Kérjük, a kánikulára tekintettel fokozottan figyeljenek saját és mások egészségének védelmére. Az erre vonatkozó jótanácsok mellékleteinkben olvashatók.

Feladó: Vác Város Önkormányzata

Csatolt dokumentumok:
uzeneteklakossag.pdf
klinikahose.pdf
betegellatttas.pdf
tanacsok.pdf

EU pályázatok