címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. július 17. | szerda
Endre és Elek napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

A Pénzügyi-Ügyrendi Bizottság júliusi üléséről

A Pénzügyi-Ügyrendi Bizottság júliusi üléséről

Az éves munkaterv szerint július 17-re kitűzött képviselő-testületi ülés előkészítéseként e hét első három napján a szakbizottságok tartják meg az aktuális ülésüket. Az alábbi összefoglalónkban a Pénzügyi-Ügyrendi Bizottság (PÜB) kedden, saját hatáskörben meghozott legfontosabb döntéseit ismertetjük.

Ez a szakbizottság tárgyalja meg és fogadja el ülésein a Váci Városfejlesztő Kft. és a vele egységes szabályrendszer alapján működő gazdasági társaságok (Váci Sport Nonprofit Kft., Váci Távhő Nonprofit Közhasznú Kft.) havi munkájáról benyújtott beszámolókat. A mai ülésen a PÜB az áprilisi és a májusi anyagokat tárgyalta meg és fogadta el.

Ebből kiderül többek között, hogy a Városfejlesztő ebben a két hónapban közel 400 hivatalosan bejelentett és hibajegyként kezelt problémát oldott meg sikeresen. Az adatok szerint május végén a bérlők által be nem fizetett díjak tőketartozása megközelíti a 168 millió forintot. Csak ebben a hónapban ezek behajtása érdekében 39 fizetési felszólítást, 4 fizetési meghagyást és 15 végrehajtási eljárást indított a cég.

A beszámolókból az is kiderül, hogy a három sportlétesítmény (stadion, uszoda, sportcsarnok) működtetési költsége április és május hónapban összesen meghaladta a 70 millió forintot. A Távhő Kft. felé a május végén fennálló tartozások összege mintegy 76 millió forint, ebből az önkormányzati tulajdonú ingatlanok bérlői 23,6 millióval tartoznak a cégnek. Kiderült az is, hogy az év 5. hónapjában a cégnek üzemszünete nem volt, viszont a hónap elejére minden társasház távfűtése azok kérésére leállt.

A likviditási jelentésben többek között az is szerepel, hogy az önkormányzatot a korábbi – kormánypárti vezetésű – ciklusokban felvett fejlesztési hitelek után havonta jelenleg is mintegy 13 millió forint törlesztés terheli.

Feladó: Vác Város Önkormányzata

Fotó: Váci Hírnök

EU pályázatok