címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. július 16. | kedd
Valter napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Vasárnaptól ismét harmadfokú hőségriasztás - FRISSÍTVE!

Vasárnaptól ismét harmadfokú hőségriasztás - FRISSÍTVE!

Az országos tisztifőorvos a meteorológiai előrejelzések alapján legmagasabb, harmadfokú hőségriasztást rendelt el az ország egész területére július 7. vasárnaptól július 12. péntekig.
FRISSÍTÉS - Az országos tisztifőorvos meghosszabbította az eredetileg július 12-ig elrendelt III. fokú hőségriasztást. Az intézkedés egészen július 18-ig érvényben lesz.

Az elrendelt hőségfokozat feltétele, hogy a napi középhőmérséklet az előrejelzések szerint legalább három egymást követő napon elérje a 27 fokot. Ez az erről szóló kormányrendelet szerint rendkívüli időjárási helyzetnek számít és rendkívüli intézkedések elrendelését is indokolja.

Vácon az önkormányzat már intézkedett a hőség által okozott problémák enyhítése érdekében. A városi fenntartású forgalmasabb közterületeken a Váci Városfejlesztő Kft. szervezésében locsolókocsik járnak. A város frekventált helyein – a Főtéren, a deákvári KRESZ parkban és a József Attila sétányon, a Duna-parti nagy játszótér közelében – párakapuk segítik a felfrissülést. A város területén található ivókutak, szökőkutak szintén üzemelnek. A Közterület-felügyelet munkatársai minden nap vizet osztanak a Széchenyi utcában.

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ és a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság azt kéri az állampolgároktól, hogy a nagy melegben fogyasszanak több folyadékot, elsősorban vizet. A déli órákban semmiképpen ne tartózkodjanak a tűző napon, és ne feledkezzenek meg a napvédő krémek használatáról, továbbá a sapka, vagy kalap viseléséről sem.
A szabadtéri tüzek megelőzése érdekében erdőben csak a kijelölt tűzrakóhelyen gyújtsunk tüzet, ott is csak akkor, ha az adott vármegyében nincs tűzgyújtási tilalom.

Kérjük, a kánikulára tekintettel fokozottan figyeljenek saját és mások egészségének védelmére. Az erre vonatkozó jótanácsok mellékleteinkben olvashatók.

Feladó: Vác Város Önkormányzata

Csatolt dokumentumok:
uzeneteklakossag.pdf
klinikahose.pdf
tanacsok.pdf
betegellatttas.pdf

EU pályázatok