címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. június 26. | szerda
János és Pál napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

A legmagasabb fokú hőségriasztás lép életbe

A legmagasabb fokú hőségriasztás lép életbe

Az országos tisztifőorvos a meteorológiai előrejelzések alapján legmagasabb, harmadfokú hőségriasztást rendelt el az ország egész területére június 19-én (szerda) 0.00 órától június 22-én (szombat) 24:00 óráig.

Az elrendelt hőségfokozat feltétele, hogy a napi középhőmérséklet az előrejelzések szerint legalább három egymást követő napon elérje a 27 fokot. Ez az erről szóló kormányrendelet szerint rendkívüli időjárási helyzetnek számít és rendkívüli intézkedések elrendelését is indokolja.

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ és a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság azt kéri az állampolgároktól, hogy a nagy melegben fogyasszanak több folyadékot, elsősorban vizet. A déli órákban semmiképpen ne tartózkodjanak a tűző napon, és ne feledkezzenek meg a napvédő krémek használatáról, továbbá a sapka, vagy kalap viseléséről sem.
A szabadtéri tüzek megelőzése érdekében erdőben csak a kijelölt tűzrakóhelyen gyújtsunk tüzet, ott is csak akkor, ha az adott vármegyében nincs tűzgyújtási tilalom.

Kérjük, a kánikulára tekintettel fokozottan figyeljenek saját és mások egészségének védelmére. Az erre vonatkozó jótanácsok mellékleteinkben olvashatók.

Feladó: Vác Város Önkormányzata

Csatolt dokumentumok:
tanacso.pdf
betegellatttas.pdf
klinikahose.pdf
uzeneteklakossag.pdf

EU pályázatok