címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. július 18. | csütörtök
Frigyes napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Esélyegyenlőségi nap városunkban

Esélyegyenlőségi nap városunkban

A Madách Imre Művelődési Központ aulájában péntek délelőtt tartották meg az esélyegyenlőségi napot, melyen kitüntetés átadására is sor került.

A színes verses, dalos, táncos műsorral egybekötött eseményen – melyet a Mozgáskorlátozottak Közép-Magyarországi Regionális Egyesület által több partneregyesület közreműködésével szervezett – Matkovich Ilona köszöntötte a jelenlévőket. A polgármester elmondta, hogy ugyan önkormányzatunk a lehetőségeihez képest igyekszik a sajnálat helyett valódi segítséget nyújtani, de érzi, tudja, hogy ezt bővíteni szükséges. „Bízom benne, hogy egyre többen ismerik fel: a fogyatékossággal élő emberek részben mások ugyan, de több bennük a fény. Leginkább tőlük lehet tiszta életörömet, kitartást, lelkesedést tanulni. Ezekből bennük olyan sok van, hogy mindig csak adnak belőle másoknak.” – zárta beszédét Matkovich Ilona.

Roszik Csaba az elmúlt időszak egyesületi aktualitásai mellett kitért az utóbbi évek fogyatékosokat érintő változásaira is. Az elnök megköszönte az egyesület működését segítő munkatársak, önkéntesek tevékenységét és a felajánlásokból eredő többirányú segítséget.

Ezt követően Matkovich Ilona átadta a „Fogyatékossággal Élő Váci Emberekért” kitüntetést, amelyet ebben az évben a Mozgáskorlátozottak Közép-Magyarországi Regionális Egyesület érdemelt ki. (Méltatásuk mellékletünkben.)

Inotay Gergely alpolgármester méltató szavai után elismerő oklevelet vehetett át Bunna Kata, aki immár két évtizede dolgozik példaértékűen az egyesület céljainak megvalósításáért.

Az esemény folytatásaként Meláth Attika baptista lelkész a „semmit róluk, nélkülük” mottóval beszélt a fogyatékossággal élők mindennapjairól, elfogadásukról, támogatásukról, majd az ezt követő fogadáson a jelenlévők kötetlen beszélgetés során meséltek örömeikről, gondjaikról.

Feladó: Vác Város Önkormányzata

Fotó: Váci Hírnök

Csatolt dokumentumok:
mkmre.pdf

EU pályázatok