címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. június 30. | vasárnap
Pál napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Már akkreditált laborban a levett minta

Már akkreditált laborban a levett minta

Az elmúlt napokban Göd felől érkező esőzés nyomán, a nemrég Vác több pontjára kihelyezett akkreditált edényzetekből vettek mintát az akkreditált laboratórium szakemberei, és elszállították az illetékes, a városunkkal erre szerződéssel rendelkező több évtizedes gyakorlattal rendelkező akkreditált laboratóriumba.

Mint ismert, az év elején került nyilvánosságra az a tény, hogy a gödi Samsung gyár korábban 88 tonna magzatkárosító szennyező anyagot engedett a levegőbe. Azt megelőzően pedig Vácra is jutott az ún. „ipari esőből”.

Ezek miatt akkor az önkormányzat határozott lépéseket tett annak érdekében, hogy az esetleges várost érintő szennyezésről tájékozódva legyen. A megfelelő tervezés és pályáztatás után az elmúlt hónapban kihelyeztek mintavételre alkalmas, az előírt szabályoknak, szabványoknak megfelelő gyűjtőedényeket. Most ezek közül az esővizet gyűjtőkből vettek mintákat és juttatták el a vizsgálólaboratóriumba, amely illetékes ezekről akkreditált eredményeket közölni és azokról vizsgálati jegyzőkönyvet készíteni.

Feladó: Vác Város Önkormányzata

EU pályázatok