címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. június 30. | vasárnap
Pál napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Ezúttal öt autótól szabadult meg a város

Ezúttal öt autótól szabadult meg a város

Vácon az előző önkormányzati ciklussal ellentétben az utóbbi években folyamatosan bővül a parkolóhelyek száma. Felfestésekkel, új várakozóhelyek létesítésével igyekeznek az egyre gyorsabb ütemben gyarapodó gépkocsiállomány számára biztonságos helyet kialakítani. Rendszeressé vált az az intézkedés is, mely során a közterületen álló, használaton kívüli járműveket szervezett keretek között elszállítják.

A szerződés szerinti akciókat külsős cég segítségével a Váci Polgármesteri Hivatal Közterület-felügyelete bonyolítja le. Felderítés és/vagy lakossági bejelentés hatására a régóta mozdulatlan, parkolóhelyeket elfoglaló, a megfigyelés alapján forgalmon kívüli autók tulajdonosait a hivatal ezt megelőzően felszólítja a szabálytalan helyfoglalás megszüntetésére, majd azokat, amelyeket ennek ellenére sem szállítja el a tulajdonos, egy erre rendszeresített céljármű segítségével elviszik.

Május utolsó napján is egy ilyen szervezett akcióra került sor Vácon. Az alábbi helyekről vitt el a „lopóautó’ egy-egy elhagyott gépjárművet:
Vörösmarty tér
Sándor utca
Vadsáfrány utca
Sirály utca
Rákóczi tér

***
Az elszállított járművekkel kapcsolatos előírásokról és a korábban elvitt autókról részletek olvashatók

RONCSAUTOK

Feladó: Vác Város Önkormányzata

EU pályázatok