címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. június 30. | vasárnap
Pál napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Kiosztották az Én Deákváram pályázat díjait

Kiosztották az Én Deákváram pályázat díjait

Pénteken a Petőfi iskolában tartották meg a „Deákvár 125” elnevezésű rendezvénysorozat keretében meghirdetett az „Én Deákváram” pályázatra beküldött anyagok díjazását.

A Vác Város Önkormányzata és Vác Város Levéltára által közösen szervezett helytörténeti pályázat célja volt, hogy emlékek, fotók, dokumentumok alapján idézzék fel a résztvevők Vác legfiatalabb, 125 esztendős múltra visszatekintő városrészének történelmét.

A résztvevőket Inotay Gergely köszöntötte és bíztatott mindenkit, hogy a jövőben is tartsa meg szeretetét a városrész iránt. Az alpolgármester köszönetet mondott a pályázat lebonyolítóinak és résztvevőinek.
Az átadón elhangzott: gyerekek és felnőttek is részt vettek a pályázaton. A beküldött anyagok között volt fotó, családfa, személyes családtörténet, Deákvárról szóló benyomások és emlékek. Műfajukat tekintve is sokrétűek voltak a pályaművek.

Ezt követően Inotay Gergelytől vehették át az elismerő okleveleket és az értékes könyvutalványokat a díjazottak.
1. helyezett: Deák Nóra Réka
2. helyezett: Czinege Ábrahám Rafael
3. helyezett: Tóth Flóra
Különdíjasok: Bolvári Balázs és Szabó Mónika.

A díjátadón verssel és zenei előadással közreműködtek az iskola diákjai.

***

A „Deákvár 125” programsorozat folytatódik. Legközelebb május 18-án szombaton 10 órától a múzeumi világnap alkalmából ingyenes tárlatvezetésre várják az érdeklődőket a Deákvári főtérre.

Feladó: Vác Város Önkormányzata

Fotó: Váci Hírnök

EU pályázatok