címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. július 1. | hétfő
Tihamér és Annamária napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Soltész Rezső koncerttel köszöntötték az időseket

Soltész Rezső koncerttel köszöntötték az időseket

Az önkormányzat és a nemrég megalakult Váci Idősügyi Tanács közös rendezvényeként első alkalommal szervezték meg városunkban az Idősek Karácsonyát.

A Madách Imre Művelődési Központban megtartott programon Matkovich Ilona arról beszélt, hogy a város mindent megtesz annak érdekében, hogy idős polgárai jól érezzék magukat Vácon.

„Mindenki a karácsonyra készül, hiszen még advent ideje van, de hamarosan meggyújtjuk az utolsó gyertyát is a koszorún. Ilyenkor felemelő érzés, hogy önöket is köszönthetjük, gondolhatunk az idős korosztályra, azokra, akiknek sok meghitt pillanatot köszönhetünk” – mondta a polgármester.

Kiemelte: az önkormányzat nem csupán egy-egy kijelölt nap kapcsán törődik sokesztendős polgáraival. Köszöntik őket a 90. születésnapjuktól kezdve öt évenként, de figyelnek rájuk az idősotthonokban, és igyekeznek komfortossá tenni az intézményeket is számukra.

„Vácon közel ötezer 70 év feletti polgár él, akiknek ünnepét idén önkormányzatunk már a korábbi összeget megduplázva támogathatta. Remélem, ezen összeg mellé még sok karácsonyi képeslap érkezett és érkezik még így, a szeretet ünnepén.” – emelte ki a városvezető.

A beszéd után Soltész Rezső karácsonyi koncertjére került sor, telt ház előtt. A népszerű, örökifjú énekes másfél órás egyvelegében felcsendültek az ünnep legnevesebb dalai.

Feladó: Városháza

Fotó: Nagy Sándor

EU pályázatok