címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. július 18. | csütörtök
Frigyes napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Közmeghallgatás – Vácon személyes részvétellel

Közmeghallgatás – Vácon személyes részvétellel

Bár kormánydöntés alapján akár a polgárok személyes részvétele nélkül is megszervezhető immár a települési önkormányzatok számára kötelezően megtartandó közmeghallgatás – ezzel már több, kormánypárti vezetésű önkormányzat élt is – a demokrácia váci hagyományai szerint idén is bárki megjelenhetett a ma megtartott váci fórumon.

Bevezetőjében Matkovich Ilona polgármester ismertette az esemény jogi hátterét, a lebonyolítás menetét és az adatvédelmi szabályokat. A teremben ezúttal is kivetítőn lehetett nyomon követni az idén elvégzett néhány váci felújítás, fejlesztés képi dokumentációját.

A mintegy 50 perces közmeghallgatásra közel 70 érdeklődő jött el, közülük több, mint tízen el is mondták nagy többségében közérdekű észrevételeiket, javaslataikat, sorolták problémáikat. Többen megemlítették a város fejlődésében elért pozitív változásokat és köszönetet mondtak az önkormányzat munkájáért.

A válaszok egy részére – a konkrétumok és a lehetséges megoldások megvizsgálása után – ezúttal is a törvény által megszabott határidőn belül, írásban küldenek választ az illetékesek.

Feladó: Városháza

EU pályázatok