címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. július 1. | hétfő
Tihamér és Annamária napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Samsungos szennyvízvezeték sérülhetett Václigeten - FRISSÍTVE!

Samsungos szennyvízvezeték sérülhetett Václigeten - FRISSÍTVE!

Ma este az illetékes katasztrófavédelmi parancsnokság értesítette a városvezetést, hogy Václigeten, a Gőzös utcában egy gépjármű alatt beszakadt az úttest. A vizsgálat megállapította, hogy az út alatt megsérült vízvezeték a gödi gyárból a váci DMRV tisztítótelepére szállított szennyvíz hálózatának a része, tehát nem az ívóvízhálózathoz tartozik.

A kiérkező egységek (önkéntes tűzoltók, katasztrófavédelem, rendőrség) a havária helyzet azonnali felmérése mellett tájékoztatták a lakosságot az esetről, kérve, hogy a további mintavételek kiértékeléséig ne fogyasszanak az ívóvízből.

Épület és emberélet nem került veszélybe, de szükséges lesz majd további értékek meghatározása, az esetleges talajszennyezés felmérése. A történtekről és az emiatt szükséges teendőkről a helyszínen és kommunikációs lehetőségeket felhasználva még az este folyamán tájékoztatta az érintett polgárokat Matkovich Ilona polgármester és Kiss Zsolt alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselője.

Az önkormányzat a szakértőkkel egyeztetve kéri, hogy az említett további vizsgáltok méréseredményeinek megismeréséig a václigeti fúrtkutas víznyerést használó lakosság ne fogyasszon a vízből.

FRISSÍTÉS!
A václigeti csőtörést követően a Pest Megyei Kormányhivatal Környezetvédelmi Osztályának a laboratóriumából érkezett két munkatárs. Vízmintát vettek, amelynek legkorábban 4-5 nap múlva lesz eredménye.

A váci önkormányzat csütörtökön felveszi a kapcsolatot a kormányhivatal munkatársaival, és tájékoztatni fogja a václigetieket a kialakult helyzetről, az esetleges új információkról és a további teendőkről.

Feladó: Városháza

EU pályázatok