címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. augusztus 31. | szombat
Erika és Bella napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Hová lettek a váci tanösvényre befizetett adományok?

Hová lettek a váci tanösvényre befizetett adományok?

Gyakorlatilag használhatatlanná vált a váci ártéri tanösvény – adta hírül az ES TV . A Göncöl Alapítvány kezelésében lévő, egykor kedvelt ligeti látványosság már évek óta borzalmas állapotban van. Sorsáról szó esett a képviselő-testület szerdai ülésén is.

A helyi televízió tájékoztatása szerint az egyik váci közösségi csoportba feltöltött képek azt mutatják: már nem lehet végigmenni az ösvényen. A faszerkezet megrogyott, a deszkák hosszabb szakaszokon hiányoznak, több nagyobb ág is beszakította a szerkezetet.

Az ártéri tanösvényt a Gönczöl Alapítvány tartja fent, amellyel az önkormányzat többször próbált egyeztetni az esetleges felújításról – ez idáig sikertelenül. A tanösvény felújítására két éve még gyűjtést is indítottak az önkormányzat bevonása nélkül, azonban ennek eredményéről azóta sem tettek bejelentést.

A Hír TV 2021. tavaszán a gyűjtésről a következőket adta hírül: „Közösségi összefogással mentene meg egy tanösvényt a KDNP váci szervezete… A helyi KDNP politikai szervezetként állt a civil kezdeményezés mögé. A váci ártéri tanösvény felújítására egymillió forint anyagköltséget gyűjtenének össze a kezdeményezők, mert a munka nagy részét vállalkozók felajánlásából végeznék el még idén nyáron.”

Matkovich Ilona a tegnapi testületi ülésen elmondta: az önkormányzat részletes feltáró vizsgálatot fog indítani arról, hogy a tanösvény felújítására elindított és több helyen hirdetett gyűjtésre érkező támogatások hasznosultak-e. A polgármester megemlítette: már a városvezetést is többen megkeresték, érdeklődve adományuk sorsáról. Matkovich Ilona határozottan kijelentette: amennyiben ezek a felajánlott összegek a fenntartó alapítvány rendelkezésére állnak és megkezdődhet a tanösvény felújítása, az önkormányzat anyagi segítséget nyújt annak érdekében, hogy ismét használható legyen a korábbi váci látványosság.

***

Közel két évvel ezelőtti cikkünkből (lásd alábbi link) kiderül: a fenntartó Göncöl Alapítvány vezetője akkor arra figyelmeztette az önkormányzatot, hogy „jogszerűtlen minden kezdeményezés, amit a város a látványosság rendbe tétele érdekében indított”. TANOSVENY

Feladó: Városháza

EU pályázatok