címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. április 27. | szombat
Zita napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

A betörők nem nyaralnak

A betörők nem nyaralnak

A nyári időszakban könnyebb bejutni az ingatlanokba, ha nem figyelünk eléggé - hívja fel a figyelmet a rendőrség. A betörők ilyenkor főleg a családi házakat, sorházakat részesítik előnyben, a lényeg számukra, hogy ne legyen otthon senki és ne legyenek szemtanúk. Az zsákmány megszerzése mellett a legfontosabb szempont a könnyű bejutás és menekülés.

Akiknél kamera vagy kutya segíti a biztonságot, kevesebb okuk van aggodalomra. A betörők ugyanakkor sokféle módon próbálnak bejutni az épületekbe, például az udvaron vagy hátsó ajtókon keresztül. Mindig a leggyengébb pontot keresik, ami lehet egy kisméretű ablak vagy egy régi zárral ellátott ajtó. Nyáron a nagy melegben nyitva hagyott ablak is könnyű préda, és a szúnyogháló szintén csak a rovarokat tartja távol.

Továbbá fontos tudni, hogy az okostelefonok és a közösségi oldalak ugyancsak veszélyt hordoznak, mivel könnyen követhetővé válik valakinek a tartózkodási helye, ha például vakációzik, és ezt megosztja az interneten. A betörők így naprakész információkhoz juthatnak azokról, akik túlzottan nyitottak a közösségi média használatában, ráadásul az otthon készített fotók képet adnak az adott személy vagyoni helyzetéről is.

A rendőrség azt tanácsolja, hogy mielőtt elutazunk nyaralni, készítsünk fényképeket az értéktárgyainkról és műszaki eszközeinkről, mert ezek segíthetnek a nyomozásban, ha mégis betörnek. Emellett érdemes egy megbízható szomszédnak is szólni, hogy figyelje az ingatlant a távollétünk alatt, így tovább növelhetjük otthonunk biztonságát.

Feladó: ES tévé

EU pályázatok