címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. április 20. | szombat
Tivadar napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

A turizmus fejlesztése munkahelyeket teremthet, javíthatja az életminõséget

A turizmus fejlesztése munkahelyeket teremthet, javíthatja az életminõséget

Az önkormányzat és a Magyar Turisztikai Ügynökség szervezésében turisztikai fórumnak adott otthont március 29-én a városháza.

Az eseményt követõ sajtótájékoztatón Rétvári Bence, az EMMI parlamenti államtitkára hangsúlyozta annak jelentõségét, hogy a kormány a kiemelt turisztikai térségek közé sorolta a Dunakanyar régiót, valamint azt, hogy ennek köszönhetõen az elkövetkezõ években rendkívül jelentõs összegû forrásokat nyerhetnek el a térség települései a turisztikai vonzerõ növelése érdekében.
- A turisztikai célú fejlesztések élénkíthetik az idegenforgalmat, de ezen túlmenõen az is lényeges, hogy a beruházások az egyes települések komfortját is növelhetik, javítva a helyiek életminõségét - hangsúlyozta a államtitkár.
Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója a Dunakanyar térségében tervezett beruházások sorában kiemelte többek között a dunai gyorshajózás fejlesztését, a kerékpárút hálózat bõvítését, Vác attraktivitásainak fejlesztését, a Börzsöny turisztikai infrastruktúrájának bõvítését, a Közép-Duna vidék vízi turizmus feltételeinek komplex fejlesztését, a Duna-parti szabadvízi strandok egységes fejlesztését.
A szakember kiemelte: a turizmus egyre inkább húzó ágazattá válik, amiben kiemelt szerepet játszik a látványosságok, az élménykínálat gazdagsága, az ország biztonsági helyzete, az egyedülálló magyar gasztronómia.
- Még bõven van lehetõség az idegenforgalom fejlesztésében, ami a munkahelyteremtés illetve a GDP-hez való hozzásárulás fokozása szempontjából is jelentõs - mondta a vezérigazgató.
Fördõs Attila polgármester kiemelte: Vác kész koordináló szerepet vállalni a Dunakanyar illetve Pest megye, mint turisztikai térség fejlesztéseinek tervezésében, a helyi érdekek egyeztetésében.
- Az értékek egymásra építése a lényeg, természetesen az egyes települések érdekeinek összehangolásával - fogalmazott a városvezetõ.
Kérdésre válaszolva elmondta: Vácnak nagyon fontos egy száznál több szobával rendelkezõ szálloda felépítése, amire az önkormányzat, az állam és a vállalkozói szféra összefogása adhat esélyt.

Feladó: Városháza

EU pályázatok